את העוגיות המזרחיות יש להתחיל מהבצק
מתכון פשוט להכנה צעד אחר צעד
בצק המעקרוד (80 יחידות)
מרכיבים:
1 קילו סולת
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 אבקת אפייה
2 שקיות וניל
קליפת תפוז מיובשת ומגורדת
כוס וחצי סוכר (360 גרם)
כוס וחצי שמן (360 גרם)
חצי כוס מים או מיץ תפוזים אפשר לפי הצורך
אופן ההכנה:
- שמים בקערת גדולה מאד סולת, קמח, ושאר המרכיבים היבשים להכנת הבצק
- מרתיחים מעט את השמן ומוסיפים ללישה בנמרצות עד לתערובת אחידה
- מוסיפים בהדרגה את המים או מיץ התפוזים
- משמנים קערה ומניחים בה את הבצק למנוחה על ידנו…
מרכיבים להכנת ממרח התמרים:
2 קופסאות תמרים מרוסקים (לא מחית)
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית ציפורן
כף שמן
1 כוס אגוזי מלך גרוסים
סוכר לפי הצורך
קליפת תפוז מגורדת
- מערבבים את התערובת עד לתחושת פלסטלינה
אופן ההכנה:
- מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו כמות קטנה מהבצק,
משטחים את הבצק לרצועה ארוכה מרודדת (לא מידי)
משאירים שולים ומניחים במריחה על הבצק חצי מכמות התמרים
- את הבצק סוגרים על התמרים עד שהממרח נבלע בבצק (לא ללוש!!)
- מגלגלים רצועה ארוכה וחותכים לרוחבה מרחקים של 3 ס”מ
- מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים עד להזהבה
- יש לסנן את המעקרוד לאחר הוצאתו מהשמן
רצוי להוסיף סומסום
בתאבון J
המלצות?
כדאי לטבול את העוגיות בדבש ביתי
מתכון של סבתא
- הכנת הדבש:
כוס וחצי מים
3 כוסות סוכר
חצי לימון סחוט
- שמים בסיר עמוק את כוסות הסוכר והמים ומחממים על להבה נמוכה מאד,
- תוך כדי בחישה מוסיפים את הלימון
עד שמתקבל מרקם סמיך ובהיר
- את תערובת הדבש יש לבחוש כל זמן הבישול באיטיות ובסבלנות
ובבקשה בזהירות!!
- מסירים מהכיריים.
זהו מתכון לדבש מסורתי אשר טובלים בו את רוב העוגיות המזרחיות המסורתיות טעים מאד!!!
את עוגיות המעקרוד, הדבלות/פיזואלות, שבקייה ניתן לטבול ולסנן לפני הגשה
- ממתינים עוד קצת שיצטנן ויאללה לטרוף!!!