סבתא רחל
  • דף הבית
  • אודותינו
  • חינה
  • תלבושות
  • עיצוב והפקת אירועים
  • מתוקים
  • קייטרינג
  • המלצות
  • צור קשר
  • English
  • דף הבית
  • אודותינו
  • חינה
  • תלבושות
  • עיצוב והפקת אירועים
  • מתוקים
  • קייטרינג
  • המלצות
  • צור קשר
  • English

סבתא רחל
חינה • תלבושות • הפקת אירועים •
קייטרינג

כתובת: בנימין שמוטקין 19, ראשון לציון
טלפון: 054-2211519
liron.brami@gmail.com

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
סבתא רחל
  • דף הבית
  • אודותינו
  • חינה
  • תלבושות
  • עיצוב והפקת אירועים
  • מתוקים
  • קייטרינג
  • המלצות
  • צור קשר
  • English
  • דף הבית
  • אודותינו
  • חינה
  • תלבושות
  • עיצוב והפקת אירועים
  • מתוקים
  • קייטרינג
  • המלצות
  • צור קשר
  • English
מתכון להכנת מעקרוד – הישר מצרפת
ראשי » מתכונים » מתכון להכנת מעקרוד – הישר מצרפת

כגעכגעדכגעאת העוגיות המזרחיות יש להתחיל מהבצק
מתכון פשוט להכנה צעד אחר צעד

בצק המעקרוד (80 יחידות)

מרכיבים:

1 קילו סולת

2 כוסות קמח (280 גרם)

1 אבקת אפייה

2 שקיות וניל

קליפת תפוז מיובשת ומגורדת

כוס וחצי סוכר (360 גרם)

כוס וחצי שמן (360 גרם)

חצי כוס מים או מיץ תפוזים אפשר לפי הצורך

 

אופן ההכנה:

  • שמים בקערת גדולה מאד סולת, קמח, ושאר המרכיבים היבשים להכנת הבצק
  • מרתיחים מעט את השמן ומוסיפים ללישה בנמרצות עד לתערובת אחידה
  • מוסיפים בהדרגה את המים או מיץ התפוזים
  • משמנים קערה ומניחים בה את הבצק למנוחה על ידנו…

 

מרכיבים להכנת ממרח התמרים:

2 קופסאות תמרים מרוסקים (לא מחית)

חצי כפית קינמון טחון

חצי כפית ציפורן

כף שמן

1 כוס אגוזי מלך גרוסים

סוכר לפי הצורך

קליפת תפוז מגורדת

 

  • מערבבים את התערובת עד לתחושת פלסטלינה

 

אופן ההכנה:

  • מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו כמות קטנה מהבצק,

משטחים את הבצק לרצועה ארוכה מרודדת (לא מידי)

משאירים שולים ומניחים במריחה על הבצק חצי מכמות התמרים

  • את הבצק סוגרים על התמרים עד שהממרח נבלע בבצק (לא ללוש!!)
  • מגלגלים רצועה ארוכה וחותכים לרוחבה מרחקים של 3 ס”מ
  • מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים עד להזהבה
  • יש לסנן את המעקרוד לאחר הוצאתו מהשמן

 

רצוי להוסיף סומסום

בתאבון J

 

המלצות?

כדאי לטבול את העוגיות בדבש ביתי

מתכון של סבתא

  • הכנת הדבש:

כוס וחצי מים

3 כוסות סוכר

חצי לימון סחוט

 

  • שמים בסיר עמוק את כוסות הסוכר והמים ומחממים על להבה נמוכה מאד,
  • תוך כדי בחישה מוסיפים את הלימון

עד שמתקבל מרקם סמיך ובהיר

  • את תערובת הדבש יש לבחוש כל זמן הבישול באיטיות ובסבלנות

ובבקשה בזהירות!!

  • מסירים מהכיריים.

 

זהו מתכון לדבש מסורתי אשר טובלים בו את רוב העוגיות המזרחיות המסורתיות  טעים מאד!!!

את עוגיות המעקרוד, הדבלות/פיזואלות, שבקייה ניתן לטבול ולסנן לפני הגשה

  • ממתינים עוד קצת שיצטנן ויאללה לטרוף!!!

תגובות פייסבוק

« הקודם
הבא »
השארת תגובה

ביטול

רוצים לקבל פרטים נוספים? צרו קשר






מתכונים אחרונים באתר

מתכון לספינג’

מתכון להכנת מעקרוד – הישר מצרפת

מתכונים לעוגיות מזרחיות מסורתיות

מתכון לבצק חלה

טבלת המרות

עשו לנו לייק
https://www.facebook.com/pages/%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%A1%D7%91%D7%AA%D7%90-%D7%A8%D7%97%D7%9C-savta-rachel/223042434457222
מאמרים נצפים ביותר

צביעת שיער

סמל החינה

הטאלומון

קייטרינג מתוקים מתכונים הפרשת חלה

חינה מרוקאית

שקוף.מדיה - בניית אתרים
כל הזכויות שמורות © 2016 - סבתא רחל - חינה • תלבושות • הפקת אירועים • קייטרינג

תשתית מתקדמת לאתרי וורדפרס | Easy-WP.co.il

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס