מתכון להכנת הדבלות, פיזואלות, מניקוטי- (מרוקו,טריפולי תוניס) הישר מבית סבתא רחל
את העוגיות המזרחיות תמיד מתחילים מהבצק
מתכון פשוט להכנה צעד אחר צעד
מתכון פשוט להכנה צעד אחר צעד
איך מכינים בצק דבלה?
מרכיבים:
4 ביצים
כף שמן
חצי כפית מלח
וקמח לפי הצורך
עד ללישת בצק מעט סמיך לא מידי
אופן הכנת העוגיות:
- שמים בקערת גדולה מאד המרכיבים להכנת הבצק
- לשים את התערובת בנמרצות עד לתערובת אחידה
- משמנים קערה ומניחים בה את הבצק למנוחה על ידנו…
- מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו כמות קטנה מהבצק,
- משטחים את הבצק לרצועה ארוכה מרודדת (מאד עד לעלה דק דק)
- חותכים רצועות ארוכות לאורך במרחק של 4 ס”מ
- מחממים סיר עמוק עם שמן לטיגון
- כל רצועה יש לתפוס על שני אצבעות פתוחות מעט לגלגל על שניהן באופן אוורירי וחופף ולהדק עם הבוהן את הקצה (לשמור על רווחים)
- לוקחים מזלג ומכניסים לעיגול שנוצר.
- טובלים בשמן ועם המזלג עושים תנועה מעגלית לבצק עד ליצירת שושנה
- מוציאים את המזלג ממשיכים עם רצועה נוספת
- יש לסנן את הדבלות לאחר הוצאתן מהשמן
- יש לטבול בדבש ביתי תוצרת סבתא רחל
רצוי לאחר טבילה בדבש להוסיף סומסום
בתאבון
המלצות הגשה:
כדאי לטבול את העוגיות בדבש ביתי
מתכון של סבתא רחל
חומרים להכנת הדבש:
- כוס וחצי מים
- 3 כוסות סוכר
- חצי לימון סחוט
- שמים בסיר עמוק את כוסות הסוכר והמים ומחממים על להבה נמוכה מאד,
- תוך כדי בחישה מוסיפים את הלימון עד שמתקבל מרקם סמיך ובהיר
- את תערובת הדבש יש לבחוש כל זמן הבישול באיטיות ובסבלנות ובבקשה בזהירות!!
- מסירים מהכיריים.
זהו מתכון לדבש מסורתי אשר טובלים בו את רוב העוגיות המזרחיות המסורתיות טעים מאד!!!
את עוגיות המעקרוד, הדבלות/פיזואלות, שבקייה ניתן לטבול ולסנן לפני הגשה…
ממתינים עוד קצת שיצטנן ויאללה לטרוף!!!